2016. november 10.

Könyvajánló: Jamie Oliver - Minden napra superfood


Mi a superfood? Egy tápanyagokban dús élelmiszer vagy étel, amiről úgy tartják, hogy igen kedvező hatással van az egészségre és a jó közérzetre, vagyis a különösen egészséges és tápláló étel szinonimájaként használják.
„Nincs ebben semmi becsapás: lehetséges egyszerre szuperegészséges ételeket enni és jól is lakni.” állítja Jamie Oliver és azt ígéri, bármelyik superfood receptje jó választás, mert mindegyik tükrözi a kiegyensúlyozott arányok filozófiáját és a megfelelő adagolást, hogy kellő mennyiségű ételt vehessünk magunkhoz.

Jamie legújabb itthon megjelent könyvében 30-30 íncsiklandozó, színes és ízes reggelit, ebédet és vacsorát találunk, csábítóan gyönyörű, Jamie Oliverre jellemző rusztikusággal tálalt ételfotókkal. A reggelik kevesebb, mint 400 kalóriát, az ebédek és a vacsorák pedig egyaránt 600 kalória alatt vannak, szóval marad még hely nassolásra és italokra is. Mindegyik recept alatt táblázatba foglalva tudjuk meg mennyi kalória, zsír, szénhidrát, fehérje, cukor és rost van az adott ételben, sőt, azt is, mennyi időt vesz igénybe az elkészítése. A receptekhez való különlegesebb hozzávalókat is meg tudjuk venni egy nemzetközi élelmiszereket árusító részleggel rendelkező szupermarketben, és különösebb konyhai rutin nélkül is hozzá lehet fogni a superfood elkészítéséhez, mert a receptleírások érhetőek, jól követhetőek és az ételek elkészítése nem túl bonyolult. A változatos, nemzetközi konyha receptjeit kedvelők különös örömüket lelhetik a Park Könyvkiadó gondozásában nemrég megjelent könyvben.

Jamie Oliver –
Minden napra superfood - Az egészség és boldogság receptjei
Park Könyvkiadó
2016
312 oldal
6990.-Ft