2016. november 18.

Könyvajánló: Kisgyörgy Éva – Travellina: Világutazók kézikönyve


A gasztronómia – mint élményforrás – nálam kétség kívül első helyezett, második helyen pedig az utazás van. Ha bárhová utazok, naná, hogy kipróbálom a helyi ételeket, azzal újabb élményekhez jutok, így a körforgás gyakorlatilag örök. Szóval imádok, imádunk utazni, meg is tesszük ahányszor van rá lehetőségünk, mert számunkra sokkal többet ér egy utazás élménye, mint az, hogy pld. X évente lecseréljük a lakásban a berendezést. Már elég rutinosan pakolok. Listás fajta vagyok, évek alatt kidolgoztam a kempinges nyaralás számunkra tökéletes listáját, az apartmanos, meg a szállodás nyaralásét is, amit barátaink is előszeretettel használnak, mert nálunk sosem fordult elő, hogy nincs pld. dugóhúzó, vagy fogpiszkáló (hopp, ez is evéssel-ivással kapcsolatos J ), de ha távolabbi, exotikus uticélunk lenne, mondjuk egy hónap a világ másik felén, bizony gondban lennék, hogy is érdemes hozzáfogni a szervezéshez, foglalásokhoz, csomagoláshoz.
Eddig. Ugyanis született egy könyv, mely az utazás gondolatának megszületésétől egészen az út végéig a segítségünkre lesz. Ez nem egy  szokványos útikönyv, hanem egy olyan  világutazó személyes tapasztalatainak gyűjteménye, aki immáron harminc éve szenvedélyesen járja a világot és megosztja tapasztalatait velünk, olvasókkal.
Kisgyörgy Évát – a Travellina blog szerzőjét – van szerencsém személyesen is ismerni és bizony volt, hogy kértem tőle tanácsot utazás előtt. Így voltak ezzel sokan mások is, így megszületett egy olyan gyakorlati tapasztalatok alapján készült könyv, melyben olyan élményeket, tapasztalatokat oszt meg, amelyeket 112 országot végig járva halmozott fel. Ő aztán tudja, mit érdemes magunkkal vinni (és főleg, mit ne), hol lehet  a legjobb repülőjegyet megtalálni, miként érdemes autót bérelni és hogyan lehet a veszélyeket elkerülni. Ez a tényszerű információkkal teli, praktikus gyakorlati útmutató megtanít arra, hogy a legtöbbet tudjunk kihozni az időnkből és a pénzünkből, és hogy az utazás egy életre szóló élménnyé váljon.
Travellina november 16-i könyvbemutatójának helyszíne a Nyugati pályaudvar patinás királyi váróterme volt, és nekem meghívásom volt az eseményre. A sors fintora, hogy épp egy Bukaresti út miatt nem tudtam ott lenni, de a könyv – dedikálva – ott lapul a táskámban és a királyi várótermet is megnézem valamikor.

A könyvet ITT tudod kedvezményesen megvenni.

Kisgyörgy Éva – Travellina: Világutazók kézikönyve
BOOOK KIADÓ KFT
2016
183 oldal
3750.- Ft