Nem egy diétás fogás, de régóta tudjuk, hogy a jó dolgok
vagy erkölcstelenek, vagy hizlalnak. Az ötletet egy videó adta, a hozzávalók általában
ott lapulnak a hűtőben meg a kamrában, így bármikor összedobható, ha épp nincs
más ebédre, vagy vacsorára.
Hozzávalók 4 adaghoz:
20-25 dkg tészta (én fusilli tésztát használtam, az eredeti receptben spagetti szerepel)
Hozzávalók 4 adaghoz:
20-25 dkg tészta (én fusilli tésztát használtam, az eredeti receptben spagetti szerepel)
10 dkg füstölt bacon
6 tojás
15-20 dkg jól olvadó sajt
8 dkg frissen reszelt parmezán
frissen őrölt bors
A tésztát bő, sós lobogó vízben al dente-re főzöm, leszűröm
és egy méretes tálba teszem. A parmezánt finomra, a többi sajtot durvára
reszelem. A bacont felaprítom és egy serpenyőben kisütöm, majd zsírjával együtt
a tésztához adom. A tojásokat felverem, borsozom, majd a tésztára öntöm, és jól
elkeverem. Hozzáadom a reszelt sajtot és parmezánt, alaposan összeforgatom,
majd felforrósított serpenyőbe simítom a masszát és addig sütöm, míg az alja
szépen megpirul. A serpenyőre tányért helyezek, egy határozott mozdulattal
megfordítom, majd a tojásos lepényt visszacsúsztatom a serpenyőbe, a sületlen
fele így alulra kerül és azt is megsütöm. Hagyom kicsit kihűlni és kiborítom
egy tálra, amin szeletelhető, majd salátával vagy savanyúsággal kínálom.
Langyosan, hidegen is finom, laktató, úti elemózsiának is bevethető.