Ma pezsgős reggeliztünk. Jó helyen, jó társaságban, jó séfek főztek ránk, ugyanis ÉP-vel részt vettünk a Nespresso Atelier brunch programján.
Hogy mi az Atelier? A kávéélmények és a csúcsgasztronómia találkozása. Egy rendezvény, ahol megmutatták, hogy lehet másképp is gondolni a kávéra, mint eddig tettük. Egy lehetőség, hogy a kávét fűszerként használva kifinomult ételeket készítsünk, kötényt öltve pedig arra, hogy ismert séfek, cukrászok, egy sommelier és egy bajnok barista társaságában, profi trükköket ellesve, segédkezzünk a fogások elkészítésében, majd hozzáillő pezsgő és bor társaságában el is fogyasszuk azokat.
A helyszín: a Kopaszi-gát ÖbölHáz Rendezvényháza volt.
A menü:
Arpeggio Deccafeinato
kávés libamáj mousse mini tésztakosárkában, gyümölcsös chutney-val
Kacsamell falatok blinin, Cosi kávés körtekompóttal
Kecskesajt panna cotta Vivalto
Lungo kávés aszaltparadicsom krémmel és mini grissinivel
Volluto-rántotta
espuma, füstölt sonka, tojáshéjban tálalva
Róma kávés lazac
gravlax blinin, lazackaviárral
Narancsos baba savarin Kazaar
kávéhabbal, csokoládécsővel, kandírozott narancshéjjal
Bundázott márványos kalácsszelet Fortissio Lungo galuskával, eperlekvárral, pisztáciaporral
A fogások méltó kísérője volt a Kreinbacher Prestige Brut
2011 Magnum pezsgője, a desszertekhez Sauska
2013-asTokaj Late Harvest Cuvéet kortyoltunk.
A brunch végén Tóth Sándor bajnok barista két különleges kávékoktélt is készített, egy Espresso Tropicalt Rosabaya de Columbia Grand Cru kávéval és egy Shakerato Aranciata Dharkan Grand Cru kávéval elkészítve.
Köszönet a Nespressonak a meghívásért. Még több fotó a Facebookon.