2016. április 27.

Nespresso Atelier


Ma pezsgős reggeliztünk. Jó helyen, jó társaságban, jó séfek főztek ránk, ugyanis ÉP-vel részt vettünk a Nespresso Atelier brunch programján.
Hogy mi az Atelier? A kávéélmények és a csúcsgasztronómia találkozása. Egy rendezvény, ahol megmutatták, hogy lehet másképp is gondolni a kávéra, mint eddig tettük. Egy lehetőség, hogy a kávét fűszerként használva kifinomult ételeket készítsünk, kötényt öltve pedig arra, hogy ismert séfek, cukrászok, egy sommelier és egy bajnok barista társaságában, profi trükköket ellesve, segédkezzünk a fogások elkészítésében, majd hozzáillő pezsgő és bor társaságában el is fogyasszuk azokat.


A helyszín: a Kopaszi-gát ÖbölHáz Rendezvényháza volt.


A menü:

Arpeggio Deccafeinato kávés libamáj mousse mini tésztakosárkában, gyümölcsös chutney-val


Kacsamell falatok blinin, Cosi kávés körtekompóttal


Kecskesajt panna cotta Vivalto Lungo kávés aszaltparadicsom krémmel és mini grissinivel

Volluto-rántotta espuma, füstölt sonka, tojáshéjban tálalva


Róma kávés lazac gravlax blinin, lazackaviárral


Narancsos baba savarin Kazaar kávéhabbal, csokoládécsővel, kandírozott narancshéjjal


Bundázott márványos kalácsszelet Fortissio Lungo galuskával, eperlekvárral, pisztáciaporral


A fogások méltó kísérője volt a Kreinbacher Prestige Brut 2011 Magnum pezsgője, a  desszertekhez Sauska 2013-asTokaj Late Harvest Cuvéet kortyoltunk.

A brunch végén Tóth Sándor bajnok barista két különleges kávékoktélt is készített, egy Espresso Tropicalt Rosabaya de Columbia Grand Cru kávéval és egy Shakerato Aranciata Dharkan Grand Cru kávéval elkészítve.

Köszönet a Nespressonak a meghívásért. Még több fotó a Facebookon.