Ez volt az idei karácsony egyik nagy kedvence. Húsvétkor is elkészítem majd a klasszikus, vagy a kókusztejes tojáslikőr mellé...
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé (85% kakaótartalmút használtam)
1 rúd vanília magjai
1 rúd vanília magjai
4 adag espresso kávé (nálam
Nespresso, 2 kapszula Palermo és 2 kapszula Milano), ami 1,2 dl kész kávét jelent
4 dl vodka (40%-os)
2 dl tejszín (30% zsírtartalmú)
2 dl víz
450 g sűrített tej
pár csepp narancsvirágvíz (opcionális)
A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd egy
keverőtálban kézi mixer segítségével lassan összedolgozom a sűrített tejjel, 1,2 dl espressóval, majd a többi hozzávalóval. Ha már sima állagú, tiszta üvegbe öntöm
és fogyasztás előtt hűtőszekrényben érlelem egy napot.
Jól behűtve az igazi.
Sokan kérdezték, hogy meddig áll el? Nem tudom :-) Nálunk egy hét alatt el szokott fogyni.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Sokan kérdezték, hogy meddig áll el? Nem tudom :-) Nálunk egy hét alatt el szokott fogyni.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.