Véletlenekből születnek a legjobb receptek. Volt pár darab
héjában főtt krumpli, ami kimaradt egy rakott krumpliból, másnap összedobtam
belőle egy salátát azzal, ami épp volt itthon. Annyira jó lett, hogy azóta
többször is készítettem, az ünnepi báránysültnek is ez volt az egyik körete (a
másik Ottolenghi zeller salátája, ami még zellert nem szerető vendégek körében
is sikert aratott).
Hozzávalók:
Hozzávalók:
4-5 szem héjában főtt krumpli
1-2 db alma
1 fej lilahagyma
1 fej lilahagyma
1 szál szárzeller
kis csokor friss petrezselyem
3 evőkanál majonéz
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál tejszínes tormakrém
pár csepp citromlé
1 kiskanál méz
1 teáskanál magos mustár
frissen őrölt bors
A főtt krumplit meghámozom és kb 1 centis kockákra vágom. Az
almát kicsumázom és a krumplinál picit apróbbra kockázom (héjastól), majd
hasonló méretűre aprítom a szárzellert is. Összekeverem a majonézt a
tejföllel, tormakrémmel és mustárral, pár csepp citromlével és annyi mézzel,
hogy kellemesen édes-savanykás legyen a keverék. Borsozom, majd felaprítom a petrezselymet és a lilahagymát
és belekeverem az öntetbe (így oszlik el a legjobban), majd az alma, zeller és
krumpli kockákat is összekeverem a hagymás, petrezselymes öntettel. Azonnal is
tálalható, de hűtőszekrényben töltött 1-2 óra után jobban összeérnek az ízek.