Kárai Dávid közel két
éve főszerkesztője Magyarország legnépszerűbb receptoldalának a NoSaltynak,
alapító szerzője az ízHUSZÁR gasztroblognak. Most jelent meg első könyve, egyfajta „kulináris bakancslista
desszertkalandoroknak”, 50 emblematikus édesség recepttel. Olyan desszerteké, amelyeket
otthon is el kell készíteni – vagy azért, mert igazi klasszikusok (mint a
zserbó, a bejgli, a mézeskalács, az isler, a madártej vagy a túrógombóc), vagy
azért, mert legalább egyszer meg kell sütni a tökéletes, házi készítésű
macaront, tarte tatint, vagy clafoutist.
Dávidnak régi álma vált valóra ezzel a könyvvel. Mivel imádja a listákat és az élet minden területén használja is őket, nem volt kérdés, hogy a receptjeit is egyfajta bakancslista formába fogja önteni. Büszke lehet magára, mert ezzel egy jókora adagot kihúzhat a saját kulináris bakancslistájáról, ugyanis egy nyár alatt készítette el mind az ötven desszertet, ami a könyvben szerepel. Negyven fokos hőségben sütött bejglit, hajtogatott leveles tésztát, nyújtott rétest, sütött hatlapos tortát, fánkot és hókiflit. Rengeteg új technikát, fizikai törvényt ismert meg, - és bevallása szerint - ezzel együtt önmagát is jobban megismerte, ahogy megismerheti bárki, aki végigcsinálja. A könyv annak is érthető és követhető, aki még nem forog rutinosan a konyhában, csak szereti az édességeket, de az is tanulhat belőle, aki már profibb módon forgatja a fakanalat/habverőt.
„Azt remélem ez a könyv élményt jelent majd mindenkinek, aki szeret enni vagy enni adni.”– mondta Dávid.
Kárai Dávid - 50 édesség, amit el kell készítened
bookline könyvek
2015
176 oldal
4.990,- Ft
bookline könyvek
2015
176 oldal
4.990,- Ft