Kellemesen sós, fűszeres, egészen enyhén csípős a cayenne-i
borstól és ellenállhatatlan a friss rozmaringtól. Került bele dió, mogyoró,
mandula, kesudió, pisztácia, pekándió és földimogyoró, mind-mind a kedvenc lelőhelyemről, ahol pont annyit vehetek mindenből, amennyire épp szükségem van és mivel jó a
forgalmuk, mindig friss az árú.
Az eredeti recept szerint vajjal készülne, sütőben, de én serpenyőben készítettem, olívaolajjal és a végeredmény így is tökéletes. Nagy sikere lesz szilveszterkor, jól lehet rá inni.
Hozzávalók:
40 dkg vegyes magvak
2 ek olívaolaj
1-2 ág friss rozmaring levélkéi, apróra vágva (kb 2 evőkanálnyi)
1 ek barna nádcukor
1 tk cayenne bors
1 tk tengeri só
A magokat száraz serpenyőben rázva-keverve 4-5 percig pirítom, majd meglocsolom az olívaolajjal, megszórom a cukorral, cayenne borssal és sóval, meg a nagyon apróra vágott rozmaringgal. 3-4 percig sütöm, közben rázva kevergetem. Langyosan kínálom.
Alaprecept: Nigella Lawson: Nigella Falatozója
(Diófélék Union Square-módra, 97.oldal)
Az eredeti recept szerint vajjal készülne, sütőben, de én serpenyőben készítettem, olívaolajjal és a végeredmény így is tökéletes. Nagy sikere lesz szilveszterkor, jól lehet rá inni.
Hozzávalók:
40 dkg vegyes magvak
2 ek olívaolaj
1-2 ág friss rozmaring levélkéi, apróra vágva (kb 2 evőkanálnyi)
1 ek barna nádcukor
1 tk cayenne bors
1 tk tengeri só
A magokat száraz serpenyőben rázva-keverve 4-5 percig pirítom, majd meglocsolom az olívaolajjal, megszórom a cukorral, cayenne borssal és sóval, meg a nagyon apróra vágott rozmaringgal. 3-4 percig sütöm, közben rázva kevergetem. Langyosan kínálom.
Alaprecept: Nigella Lawson: Nigella Falatozója
(Diófélék Union Square-módra, 97.oldal)