Gabi
barátnőm készítette ÉP szülinapjára ezt a csodasütit, annyira ízlett, hogy 3 nap elteltével
én is megsütöttem. Nekem ez a tökéletes gyümölcskenyér. A hozzávalók jó részét megint innen szereztem be.
Hozzávalók:
18 dkg (tönkölybúza) liszt
1
tk sütőpor
1
tk őrölt fahéj
1/2
tk só
12
dkg dió, durvára vágva
20 dkg
datolya, durvára vágva
15 dkg barna cukor
2
tojás
120
ml dióolaj (vagy jobbfajta olívaolaj)
4
db érett banán, péppé nyomva
1
tk vaníliás cukor
fenyőmag
(vagy dió) a tetejére
A sütőt 180 fokra előmelegítem, egy téglalap alapú, magas falú sütőformát (kalácssütő) sütőpapírral kibélelek.
A
lisztet, sütőport, fahéjat és sót jól összekeverem, hozzáadom a diót és a
datolyát is. A tojásokat, olívaolajat és cukrot 3-4 perc alatt habosra keverem,
belekeverem a banánpürét és vanília cukrot (a massza nem lesz teljesen sima, a
banán-darabkák láthatók), elkeverem a lisztes keverékkel is, és belesimítom a sütőformába.
A tetejét megszórom a magokkal és 60 percig sütöm. Ha nagyon pirulna, lefedem alufóliával.
10 percig a formában, majd rácson hagyom teljesen kihűlni. Állítólag 5-6 napig
is friss marad, de nálunk nagyon illékony...
Notburga recept.
Notburga recept.