2015. december 27.

Karácsonyi csokilikőr


Ez volt az idei karácsony egyik nagy kedvence. Húsvétkor is elkészítem majd a klasszikus, vagy a kókusztejes tojáslikőr mellé...

Hozzávalók:
100 g étcsokoládé (85% kakaótartalmút használtam)
1 rúd vanília magjai 
4 adag  espresso kávé (nálam Nespresso, 2 kapszula Palermo és 2 kapszula Milano), ami 1,2 dl kész kávét jelent
4 dl vodka (40%-os)
2 dl tejszín (30% zsírtartalmú)
2 dl víz
450 g sűrített tej 
pár csepp narancsvirágvíz (opcionális)

A csokoládét vízgőz felett felolvasztom, majd egy keverőtálban kézi mixer segítségével lassan összedolgozom a sűrített tejjel, 1,2 dl espressóval, majd a többi hozzávalóval. Ha már sima állagú, tiszta üvegbe öntöm és fogyasztás előtt hűtőszekrényben érlelem egy napot.
Jól behűtve az igazi.

Sokan kérdezték, hogy meddig áll el? Nem tudom :-) Nálunk egy hét alatt el szokott fogyni.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.