Míg pár évvel
ezelőtt a balzsamecetekre voltam rákattanva, mostanában a különleges mustárokat
kutatom.
A házi mustár készítés első kudarca nem vette el végleg a kedvem, de leginkább
a mások által készítettet kóstolom, veszem, élvezem. És vannak emlékezetes
pillanatok! A Kistücsök citromos nyúlkolbászához kínált medvehagyma mustára a
Budai Gourmet Fesztiválon, vagy az Almárium sárgabarackos mustára „az ország
kolbásza” bemutatóján nagyon jók voltak. Csakúgy, mint a francia feketeribizlis mustár, amit Brüsszelben ettem, vagy a legújabb kedvencem, az olasz
szedermustár, amiért csak Pestig kellett utaznom.
Leveles tésztából sütöttem csigát. Kellemes meglepetés volt a Spar saját márkás friss (készre nyújtott, sütőpapírra tekert) tésztája, szépen megemelkedett és nagyon jó ízű. A belevalóért csak a hűtő tartalmát kellett átvizsgálnom.
Hozzávalók:
1 csomag friss leveles
tészta
vékonyra
szeletelt, füstölt bacon
2 síp fehér
spárga, meghámozva
3 teáskanál
szedermustár
A leveles
tésztát letekerem, egymás mellé ráfektetem a bacon szeleteket, megkenem őket
szedermustárral (vagy más, jóízű mustárral), az egyik végébe teszek hámozott
fehér spárgát és mint a bejglit, feltekerem, így a spárga épp a közepébe kerül. A rudat ujjnyi vastag darabokra
vágom, az így kapott csigákat sütőpapíros tepsire helyezem, egymástól kellő
távolságra és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15
perc alatt megsütöm.
A sütőből kivéve még melegen megszórható frissen reszelt parmezánnal, de ezt most elmaradt.
A sütőből kivéve még melegen megszórható frissen reszelt parmezánnal, de ezt most elmaradt.
Jó kis
sörkorcsolya, vagy reggeli, úti elemózsia, vagy vendégváró, kinek-mi.