Tömény bodzaíz. Magában kanalazva, vajas kenyéren, vagy
desszertekhez (nem kell flancos dolgokra gondolni, szerintem egy sima
tejbegrízt, vagy kókusztejberizst is képes a mennyekbe repíteni...).
Szörp készítéssel együtt érdemes elkövetni, így tettem én is,
a szörpből két liternyit kb a felére beforraltam (így tovább
koncentrálódik az íze), majd még 10 percig főztem 2 csomag lekvárzselésítővel.
Csírátlanított* üvegekbe szedtem, kupak mindegyikre, fejtetőre velük 5-10
percre, majd vissza a 130 fokos, már kikapcsolt sütőbe, ott hűltek ki szép
lassan, másnapig, majd mentek a kamrapolcra.
*A befőttekhez, lekvárokhoz úgy csírátlanítom az üvegeket,
hogy kupakjukkal együtt alaposan elmosogatom, még
alaposabban elöblítem, lecsurgatom, majd szájukkal felfelé tiszta tepsire
sorakoztatom, a kupakokat is melléjük teszem. Betolom a tepsit 120-130 fokos
sütőbe legalább 20 percre, vagy annyi időre, ameddig megfő a belevaló.
Akinek van mosogatógépe, sterilizálhatja az üvegeket egy 90
fokos mosogatással, a lényeg, hogy a lekvárt a még forró üvegekbe szedjük,
azonnal zárjuk le és fordítsuk fejtetőre pár percre (így vákuum képződik).