Idén szinte minden gyümölcs elfagyott, de eper, az lesz
bőven. Hétvége óta gyakorlatilag epret eszünk eperrel. Meg spárgával, meg friss
kecskesajttal.
Hozzávalók 1 főre:
pár szem eper
1-2 síp fehér spárga
néhány levél bébi spenót
1 szelet friss kecskesajt
kevés frissen őrölt rózsabors
csipet tengeri só (fleur de sel)
pár csepp olíva olaj
pár csepp mustméz (vagy balzsamecet)
néhány levél bébi spenót
1 szelet friss kecskesajt
kevés frissen őrölt rózsabors
csipet tengeri só (fleur de sel)
pár csepp olíva olaj
pár csepp mustméz (vagy balzsamecet)
A bébi spenótot megmosom, megszárítgatom és kibélelek vele
egy salátás tálkát. Az epret megmosom, lecsumázom, negyedelem, a spárgát
meghámozom és falatnyira darabolom. A kecskesajtot felkockázom, az egészet a
spenót levelekre szórom, tekerek rá rózsaborsot, szórok rá csipet sót,
meglocsolom pár csepp olíva olajjal és mustmézzel.
Ennyi. Tápláló, üdítő, könnyű reggeli.