2012. május 8.

Spárgás epersaláta, kecskesajttal


Idén szinte minden gyümölcs elfagyott, de eper, az lesz bőven. Hétvége óta gyakorlatilag epret eszünk eperrel. Meg spárgával, meg friss kecskesajttal.

Hozzávalók 1 főre:
pár szem eper
1-2 síp fehér spárga
néhány levél bébi spenót
1 szelet friss kecskesajt
kevés frissen őrölt rózsabors
csipet tengeri só (fleur de sel)
pár csepp olíva olaj
pár csepp mustméz (vagy balzsamecet)

A bébi spenótot megmosom, megszárítgatom és kibélelek vele egy salátás tálkát. Az epret megmosom, lecsumázom, negyedelem, a spárgát meghámozom és falatnyira darabolom. A kecskesajtot felkockázom, az egészet a spenót levelekre szórom, tekerek rá rózsaborsot, szórok rá csipet sót, meglocsolom pár csepp olíva olajjal és mustmézzel.
Ennyi. Tápláló, üdítő, könnyű reggeli.