A fenyőrügy-saga harmadik része (volt még likőr és főzött szörp). Ha elkészül, a gyógyszertári készítmények helyett ezzel fogjuk csillapítani a
köhögést.
Hozzávalók:
fenyőrügy (lucfenyőről)
nádcukor (vagy méz)
A leszedett zsenge hajtásokat egy tiszta befőttesüvegbe rétegenként lecukrozom és szorosan lepréselem, hogy a fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban érintkezzen. Legfelülre nádcukor kerül. A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban összeesnek és kifakulnak. Addig érlelem, míg az egész cukor elolvad és a hajtások kifakulnak (ez 7-10 nap is lehet).
A kép a harmadik napon készült, eredetileg tele volt az üveg.
fenyőrügy (lucfenyőről)
nádcukor (vagy méz)
A leszedett zsenge hajtásokat egy tiszta befőttesüvegbe rétegenként lecukrozom és szorosan lepréselem, hogy a fenyőhajtás és a cukor minél szorosabban érintkezzen. Legfelülre nádcukor kerül. A cukor hatására a hajtások levet engednek, az alsó rétegek mind jobban összeesnek és kifakulnak. Addig érlelem, míg az egész cukor elolvad és a hajtások kifakulnak (ez 7-10 nap is lehet).
A kép a harmadik napon készült, eredetileg tele volt az üveg.
Mikor a cukor elolvadt, leöntöm, ászűröm a levet és
csírátlanított üvegekbe töltöm, lezárom. A leszűrt hajtásokat megszárítom és
teát főzök belőlük.