2011. január 16.

Kakukkfüves citromos kolbász


Kellemesen fűszeres lett, a sóban eltett citrom íze nagyon jót tett neki, mint ahogyan az is, hogy a citrombefőttből kihalászott sóval lett ízesítve. Készítsetek lamoun makbouss-t, érdemes még kolbászba is tenni!

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb, darálva
250 g sertés zsírszalonna, darálva
1 kiskanálnyi frissen őrölt szegfűbors
1 kis csokor friss kakukkfű (vagy 1 evőkanálnyi szárított, morzsolt)
20 g só a citrombefőttből
12 g fokhagyma, zúzva
1 sóban eltett citrom héja, finomra aprítva

A húst, zsírt és fűszereket jól összedolgozom,


hagyom legalább egy órát összeérni az ízeket, majd kolbászbélbe töltöm. Egy éjszakára, hűvös helyen fellógatva hagyom szikkadni, majd másnap megsütöm, ami nem fogy el, adagonként lefagyasztom.
Grillen, vagy serpenyőben sütve, mustárral, friss kenyérrel az igazi.

Duende receptje alapján.


Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

4 megjegyzés:

4Gyerek írta...

mustárral, friss kenyérrel...
Ti aztán tudtok élni.

Gabojsza írta...

Hát...meg is látszik rajtunk...:-)

Bianka írta...

Rendelhetnék :)))

m.k. írta...

tetszik