2011. január 17.

Tejszínes sült hagyma


Könnyű ebédünk volt ÉP bográcsban főtt birkapörkölt-vacsorája előtt (amit én végül csak másnap kóstoltam). Egyszemélyes adagokat készítettem, mindenki akkor látott hozzá, amikor épp éhes lett. 5 perc összedobni, 20 perc a sütőben és újramelegítve is finom!

Hozzávalók fejenként:
1 méretes vöröshagyma
50-60 ml tejszín
só, frissen őrölt bors
kiskanálnyi aprított petrezselyemzöld
löttyintésnyi fehérbor
pár szem olajbogyó (most épp zöld, magozott)
füstölt pizza mozzarella sajt, szeletelve, vagy reszelve
vaj a sütőtál kikenéséhez

Meghámozom a hagymát, félcenti vastagra szeletelem és a kivajazott sütőtálba rendezem. Közérakom az olajbogyókat, meglocsolom egy korty száraz fehér borral, ráöntöm a tejszínt, sózom, tekerek rá borsot, megszórom egy kis petrezselyemmel és befedem a füstölt sajttal. Kb 20 percre (vagy amíg szépen megpirul a teteje) 180 fokos sütőbe tolom. Köretnek is adnám natúr sült mellé.
Friss kakukkfű, vagy zsálya is jo lenne a petrezselyem helyett.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

8 megjegyzés:

4Gyerek írta...

Istenien hangzik

Dia írta...

Nagyon ötletes

Bianka írta...

Még nem ettem, izgalmas lehet az íze

Hobbychef írta...

Szeretem a sült hagymát, de így még nem ettem. Nagyon guszta. Kipróbálom.

cirmicica írta...

Imadom a hagymat minden formaban,ez most valami uj,biztos vagyok benne,hogy finom es nagyon kivancsi is,hamarosan ki fogom probalni,kulonben is szeretem a blogodat es a fotok is nagyon jok,sok sikert tovabbra is...

Gabojsza írta...

Próbáljátok ki, iztosan ízleni fog, pofon egyszerű és nagyon finom!
Cirmicica, köszönöm a dicsérő szavakat:-)))

trendo írta...

Ez recipe a maga egyszerűségével, ám mégis különleges ízvilágával egyszerűen zseniális.

Foodafok írta...

Ötletes, és merész vállalkozás. Nagyon jó a hagyma, előételnek is, de akár köretként is megállja a helyét.