2010. szeptember 23.
Vaníliás szőlőzselé
Kaptunk egy szatyor biotermesztésű Bianka szőlőt, nem nagyon fogyott, leszemezgettem és szőlőzselét főztem belőle. Nagyon jó lett, meg fogom ismételni Othello szőlővel is.
Hozzávalók:
1,5 kg szőlőszem
20 dkg dr5ker 2:1 befőzőcukor
fél citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd
Egy rozsdamentes edénybe összekeverem a szőlőszemeket a citromlével, citromhéjjal, befőzőcukorral és felteszem főni. Kb 20 perc főzés után egy szitán átpasszírozom, így megszabadulok a szőlő héjától és magvaitól. Visszateszem főni egy kettéhasított vaníliarúddal és lassan, pöszörögve forralom még kb 1 órát. Egy kistányéron dermedési próbát végzek., Ha szépen megdermed, azonnal sterilizált üvegekbe töltöm, rácsavarom a tetőt, fejtetőre állítom pár percre és száraz dunsztban (egy kosárban, plédek között) tartom másnapig.
Legközelebb az összes hozzávalót csak passzírozás után adom hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Én is főztem már vegyes sötét szőlőből, nagyon finom lett :)
Még sosem ettem, biztos nagyon finom lehet
Nem hangzik rosszul, jegyzetelve lett... :-))
Nagyon nagy ötlet! Biztos nagyon jó!
Ha kapok valami jó szőlőt akkor ezt mindenképpen megcsinálnom! Istenien néz ki.
Próbálkoztam már Othello-val az isteni lett tavaly, de ez a fehér szőlős változat is nagyon felizgat:))
Hát itt ragadtam mi tagadás! Ezt sem fogom kihagyni! Ez is zseniálisnak tűnik!
Megjegyzés küldése