2010. szeptember 3.

Szüreti napok Kiskőrösön


A szüret ünnep. A metszés, horolás, kacsolás, növényvédelem munkáival töltött fáradalmas hónapok után a szürettel elkezdődik a borkészítés ideje, testet ölt az egész éves munka eredménye. Idén sem volt könnyű éve a kőrösi szőlősgazdáknak, mégis, mint minden évben, szeptember első hétvégéjén megfeledkeznek a bajokról és három napig önfeledt ünneplésnek adják át magukat.

Ma délután felavatjuk a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend új borlovagjait és vendégül látjuk a meghívásunkra Kiskőrösre érkezett vendég Borlovagrendek tagjait.

Idén is lesz borutca, ahol minden kiállító a legszebb borait kóstoltatja, kézműves vásár, színes programok. Gyertek a hétvégén Kiskőrösre!

Kép innen.

1 megjegyzés:

jókaja írta...

Sok évvel ezelőtt finn vendégekkel keveredtünk be erre az eseményre. Akkor úgy működött, hogy vettünk egy-egy poharat, aztán csak töltötték bele számolatlanul a bort.
Északi vendégeink, akiknél a bor nem lévén őshonos, igen drágán jutnak hozzá, otthon döbbenten mesélték, hogy Magyarországon csak a pohár kerül pénzbe, a bor ingyen van :-)))