2010. szeptember 24.

Mézes sültpaprika lekvár


Ezt a lekvárt kétszer főztem. Másodszor azért, mert elsőre ugyan jó lett, de az íze minden izgalomtól mentes, így utólag felturbóztam némi zöld borssal, chilivel és balzsamecettel.

Hozzávalók:
5 kg húsos paprika (én sárga kaliforniait használtam)
4 evőkanál méz
1 tk frissen őrölt zöld bors
1 dl balzsamecet
1 evőkanál dijoni mustár
2 db piros, friss chili, aprítva (magok nélkül)
ízlés szerint só

A paprikát megmosom, kicsumázom és alufóliával bélelt sütőlemezre sorakoztatom. 220 fokos sütőben megsütöm, lehámozom a bőrét és a levével együtt rozsdamentes fazékba teszem. Hozzáadom a mézet, balzsamecetet és kevergetve lekvár sűrűségűre főzöm, félidőben botmixerrel pürésítem a paprikát. A végén belekeverem a mustárt, még forrón sterilizált üvegekbe rakom, rátekerem a fedőt, fejtetőre állítom pár percre, majd száraz dunsztban (pld. egy kosárban, plédek között) tartom másnapig.