A szomorkás időjárást ellensúlyozva ma fogadjátok
szeretettel egy napfényes finomság, a töltött cukkini virág receptjét.
Hozzávalók személyenként:
4 db friss cukkinivirág
100 g ricotta
1 evőkanál frissen reszelt parmezán
1 evőkanál crème fraîche
pár levél friss bazsalikom, kakukkfű és rozmaring
só és frissen őrölt bors
A cukkinivirág törékeny, bánjunk vele gyengéden. Bibéit
távolítsuk el, óvatosan mossuk meg, majd hagyjuk megszáradni. Készítsük el a
tölteléket: keverjük össze a ricottát, crème fraîche–t, parmezánt és aprított
zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk és egy habzsák segítségével töltsük a virágokba.
A megtöltött virágokat süthetjük sütőben – kevés olívaolajjal megpermetezve
(5-6 perc alatt, előmelegített sütőben, a sütő legmagasabb fokozatát használva)
vagy márthatjuk tempura tésztába és kisüthetjük olajban.