2010. augusztus 19.

Sárga cukkini főzelék


Tulajdonképpen minimál tökfőzelék, csak annál sokkal, de sokkal jobb, mert a cukkini - a sárga különösen - finomabb ízű, mint bármelyik tök.

Olívaolajon 1 fej aprított hagymát dinsztelek, aztán rádobom a hámozott, kimagozott, gyalult cukkinit (2 darabot, méretesebb, mint szerettem volna, mert 3 napig nem néztem feléjük és megnőttek).
Adok hozzá 2 dl 30%-os tejszínt, ebben rotyog 5-10 percig, ízlés szerint só, bors, majd megy bele csokornyi aprított friss kapor, meg fél citrom leve, hogy picit savanykás legyen. Semmi habarás, sűrű lesz anélkül is! Életem Párja hidegen szereti, mi inkább langyosan.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodás lehet, ez évebn úgy is nagy kedvenc a cukkini

Mária írta...

Ó egy újabb cukkinis recept:)