2010. augusztus 27.

Holnap, első Nemzeti Gulyás Nap!


Holnap, 2010. augusztus 28.-án lesz az első Nemzeti Gulyás Nap!

„ A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főzünk. Nem azonos ritmusra, és azonos recept szerint, hanem azonos szellemben. A Nemzeti Gulyás Nap nem fesztivál, nem egy város, egy régió ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az ország ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap a Kárpát-medence ünnepe. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor összetartozásunk megnyilvánul. A Nemzeti Gulyás Nap az a nap, amikor szimbolikusan egy tűz köré gyülekezünk.
Résztvevőjévé válik mindenki, aki ezen a napon gulyást, pörköltet, paprikást, lecsót, halászlét (…) főz, vagy az éttermekben fogyaszt, annak tudatában, hogy ez a nap a Nemzeti Gulyás Nap. Mindenki, aki így tesz, egyszersmind egy nagyobb egész részévé is válik, legyen bárhol is a nagyvilágban." (Csíki Sándor)

Kis családommal abban a faluban ünnepelünk, ahol az év első felében álomra hajtottuk fejünket: Kaskantyún. Édesapám szerint „Kaskantyú Kiskőrös Rózsadombja” és igaza van! Ideális helyszín lesz az első Nemzeti Gulyás Nap megünneplésére, annál is inkább, mert holnap Kaskantyún falunap is lesz és számtalan bográcsban rotyog majd a jobbnál-jobb gulyás, pörkölt, lecsó, halászlé és ebben a faluban amúgy is példás az összefogás, összetartozás.

Jómagam nagy fába vágom a fejszém: kemencében fogok kenyeret sütni (sokat), drukkoljatok nekem, hogy jól sikerüljön!

Képes beszámolóval jelentkezek hamarosan!

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Sok sikert :)
Én zöldséges csülkös gulyást :)

4gyerek írta...

akaratlanul is a nagy "családhoz" fogunk tartozni a tervezett lecsónkkal.
köszönöm a leírást, valahogy nagyon jól esett olvasni.

Csíki Sándor írta...

Kedves Gabojsza!

Ilyen sgítséggel, és elkötelezettséggel az alig két hónapja, június 28-án meghirdetett Nemzeti Gulyás Nap tényleg az ország és a főzés ünnepe lesz, a magunk örömére. :)

Köszönöm!

Csíki Sándor

trendo írta...

Miért kéne drukkolnom egy Gabojszának?! Tételezzem fel, hogy netán nem sikerül?! Nemá'....

GasztroRéka írta...

Láttam nem rég a 100 tagúval egy riportot,és ők is mondták,hogy egy kicsit mindig izgulnak fellépés előtt,valahogy te is így lehetsz,de ez normális is. Innen is látszik,hogy szívvel-lélekkel főzöl! sok sikert a holnaphoz és éljen a Gulyás Nap!

Gabojsza írta...

Sándor, én köszönöm:-)
trendo, bizony nekem sem sikerül mindig minden...
Minden alkalommal ott a kudarc lehetősége és most nem csak "magunknak" sütöm...
Éva, Bianka, Réka, köszönöm, kedvesek vagytok! Holnap délelőtt szorítsatok!