2010. augusztus 8.

Sajttal töltött sült kápia paprika

Édesanyám ma 75 éves! Töltött báránybordás szülinapi ebédje után könnyű vacsorát tervezek:


A kedvenc paprikám, a gyönyörűségesen vörös, fényes, vastaghúsú, ízes kápiát hosszában elvágom, kiveszem a magházát, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, meglocsolom egy kevés fokhagymás olívaolajjal (erre az utóbbi időben komolyan rákattantam) megtöltöm füstölt mozzarella (vagy ízlés szerint más, jól olvadó) sajttal és betolom a 220 fokra előmelegített sütőbe, 15-20 percre, illetve míg a sajt szépen beleolvad a paprikába és picit megpirul. Kiveszem és friss petrezselyemmel díszítve tálalom.

8 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok Édesanyádnak! :)

Külön-külön is szeretem minden összetevőjét, de így ebben a tálalásban szemkápráztató! A fokhagymás olívaolaj imádatát pedig osztom... :))

Gabojsza írta...

Köszönöm, átadom!:-)

lúdanyó írta...

Boldog születésnapot kívánok én is! :) Nagyon tetszik a töltött paprikád !

Gabojsza írta...

Köszönöm szépen!:-)

Judit írta...

Isten éltesse Édesanyádat!
Finomságokkal ünnepeltetek, ez a paprika is remek!

Bianka írta...

Ez valami isteni kaja :)

Sok boldogságot anyukádnak

Mamma írta...

Isten éltesse Édesanyádat! Légy szíves add át neki egy nagy ölelés kíséretében:)))

Ezt én is imádom, főleg juhsajttal vagy ilyesmivel.

Moha írta...

Isten éltesse anyukádat! Ez a paprika pedig nagyon jó ötlet, nekem is kedvenc a kápia.