2010. augusztus 26.

Gombás, zöldborsós borjúnyak tokány


Nagylány diétába fogott, mert állítólag felszedett pár kilót Spanyolhonban (nem látszik rajta), ergo egy csomó mindent nem eszik. Pá, pá bundázott finomságok, piték, édességek és egyéb nyalánkságok, de még a sikeres félévi vizsgáira bontott jéghideg rozé pezsgőt is mellőzte… Dél körül teljes tanácstalanságba tengődtem, mi legyen az ebéd, hogy ne kétfélét készítsek...Vettem egy kilónyi szép borjú nyakat, volt otthon gomba, meg zöldborsó, eszembe jutott a borsós tokány, gondoltam a gomba is jó lesz bele, diétás is, finom is, jól is lehet vele lakni…

Így készült. A gombát felaprítva, az elején tettem hozzá. 30 perc alatt vajpuha volt a hús is, akkor belekevertem az egy kiló zöldborsót és 5 percig, immár fedő nélkül rotyogtattam. 2 napra való adag lett. Puliszkával még jobb!

6 megjegyzés:

trendo írta...

Kíváncsiság furdal!
Szádon mér' van lakat?!
Áruld el Gabojsza!
Hol kaptál szép nyakat?

üdv.trendo a Gastrodamus blogból :)

Bianka írta...

Ez igen csodás összeállítás

Ildy írta...

Jól néz ki ez a ragu!
Trendo: hehe:)

Gabojsza írta...

Kedves Trendo, lakatról itt szó nincs,
igaz, ami igaz, szép borjúnyak nagy kincs:-)
Hentesemnél (piac mellett) hiába keresem
nem egyszerű manapság borjú nyakra lelnem…
Kimentem hát falura, éppen borjút vágtak
abból hoztam ebédre, jó lett nagyon! Láttad?

trendo írta...

Láttam bizony, bár ne láttam volna... :))))
A fotód igen érzékletesen mutatta még a hús fajtáját is.

Gabojsza írta...

Kedves trendo, én ma reggel a Te gombás szendvics fotód nézve sohajtottam nagyokat...