2010. május 12.

Zöld spárgás, gombás lasagne


Csak úgy összedobtam, abból, amit épp volt otthon. Mennyiségeket nem is írok, csak hozzávalókat, mert nem a miből-mennyit a lényeg, hanem a rétegezés.

Ami belekerült:
lasagna tészta
zöld spárga
csiperke gomba
újhagyma
házi ketchup (fűszeres paradicsomszósz)
szeletelt sajt (nálam edámi)
diónyi vaj
só és bors ízlés szerint
reszelt parmezán

Egy sütőtálat kivajazok, öntök az aljára egy kis házi ketchupot, rá egy réteg lasagna tésztát (forrásban lévő vízben 2 percig előfőzve, egyszerre mindig csak egy rétegre való), rá egy réteg konyhakész spárgasíp (azaz megmosva, fás vége lepattintva), rá egy réteg szeletelt sajt, ketchup, tészta, vékonyra karikázott újhagyma, szeletelt gomba, ketchup, tészta, aztán mindez még egyszer, vagy ameddig a sütőtál meg nem telik. Tetejére további ketchup és sajt. 180-200 fokos sütőben 30 perc, illetve pirulásig sütve, tálaláskor frissen reszelt parmezánnal díszítve.