2010. május 6.

Rántotta


Léböjt kúrán vagyunk, negyedik napja. Megjártam a poklot és szárnyaltam is, most épp a „földön járok”. Nem állítom, hogy nem vagyok éhes, de nem annyira, mint tegnap este, mikor a vasszöget is megettem volna. Hogy ne maradjatok olvasnivaló nélkül, ma a múlt vasárnapi reggelinket mutatom meg. Nem nagy kunszt, mert rántottát mindenki tud csinálni, de finom volt nagyon és most sóvárogva nézem a képét:-)

A legfinomabb rántottát a 100 éves öntöttvas edénykébe készítem, amit a nagyszüleimtől örököltem. Kicsit viseltes darab, de ki nem dobnám semmi pénzért, nagyon a szívemhez nőtt. Üvegesre hevítettem benne csíkokra vágott szeletelt bacont, dinszteltem vele karikára vágott újhagymát majd ráöntöttem a felvert tojásokat és el is zártam alatta a tüzet. A tojás az edény aljánál megkötött attól a hőtől, amit a vasedény adott át, közben megpöttyöztem fekete, magozott olívabogyóval, majd kb 6 percre betoltam a forró sütőbe, ahonnan épp a kenyeret vettem ki. A kertből szedett friss petrezselyemzöldet rágtuk hozzá. Mit mondjak…most is ellennék vele.

Rosszabb időpontot nem is választhattunk volna a léböjt kúrának...a héten van ai idei Budai Gourmet fesztivál.

9 megjegyzés:

Piszke írta...

Azért vigyázzatok...a feldobottság állítólag azért van, mert a szervezet vadul adrenalint termel kétségbeesésében.
És meddig tart..? Vagy inkább meddig akarjátok?

gondaanyu írta...

Mond, milyen leveket isztok ??
Ne vigyétek túlzásba, annyira nem egészséges.
Ott Nálatok a Kolozsvári Gábor készít szőlőlevet, bio minőségben.

Sajtkukac írta...

Gabojsza, én épp most vagyok túl egy kezdő, háromnaposon :-) Feldobottságot nem, viszont könnyebbséget, tisztulást éreztem. Szerintem erre ugyanúgy szükség ban, mint egy tavaszi nagytakarításra. Nyilván ésszel csinálja ez ember és odafigyelve. Kitartás!

Pedke írta...

Hüha...nálad egy tojásrántotta is "istenien" néz ki:-)

A léböjt nálam 1 napig tartott, nem is birtam volna tovább.

Gabojsza írta...

Addig csináljuk, ameddig bírjuk:-)
Béltisztítással egybekötve gondoltuk, tényleg tisztulunk rendesen és a kilók is bucsúznak szépen.
Bio leveket iszunk, meg aloét: biopontos cékla, sárgarépa, vegyes és az általunk importált bio minősítésű (nem FLP-s!) Aloe vera juice-t. Gábort ismerem, hozzám még közelebb lenne a Filus Jani, a szőlőlé ivás még hátravan:-) Tegnap becsaptam 1 liter bio aloe juice-t, majd győzzek fodrászhoz járni, meg körmöt vágni:-)
Tegnap este hős voltam! Borlovagrendi közgyűlés után a következő vacsorát NEM ettem meg: tejfölös-sajtos lángos (én kentem tejföllel, szórtam sajttal), paraszttál, spárga krémleves, pacalpörkölt csülökkel, körömmel, bakonyi pulykamell nokedlivel, Mónika barátnőm isteni kalácsa + a legjobb borok és pálinkák. Na? Mondom, hogy hős voltam!:-)))
Remélem szombaton végig tudom járni a 14 km-es gyalogtúrát a Kiskunsági Nemzeti Parkban, mert csodás útvonal ígérkezik.

fhmonika írta...

....Hős voltál tegnap este, köszönöm a segítséget!!!!!!

Névtelen írta...

Gabojsza, én önkinzásból néztem fel az oldaladra, immár 4-ik napja nem ettem szilárdat én sem. és mit olvasok?:) köszi, erőt adtál, és amint újra ehetek, lesz tojásrántotta...bár most a rántott lovat is megenném:) Bea

Gabojsza írta...

Móni, Neked bármikor, szívesen!
Bea, kitartás! Hol az a rántott ló? :-)))

Mamma írta...

Gabojszám, csodállak Benneteket, kitartás! Hatalmas az önfegyelmed!:)) A rántotta harapnivalóan gyönyörű!!

A férjem közben megérkezett, megkértem tőle a kedvenc Levis-farmeremet egy számmal kisebb méretben. Nekem EZ egy igazi inspiráció:)))