2010. május 12.

Uzsonnára: kolbászos tekercs


Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta (250 g)
1 pár friss grillkolbász (kb 20 cm)
1 csomag újhagyma
1-2 ek olívaolaj
6 tojás
1 csomag (125 g) mini mozzarella

Az újhagymát megmosom, felkarikázom és üvegesre párolom az olívaolajon. Rádobom a bőrétől megszabadított kolbászt (én csomboros kolbászt használtam) és a fakanállal szétmorzsolom, pár percig kevergetem, majd ráöntöm a felvert tojásokat, amiből egy sárgáját félre tettem a kenéshez. Majdnem szilárdra sütöm, leveszem a tűzről és belekeverem a mozzarella golyókat. A masszát szétterítem a levelestésztán, feltekerem, átemelem a tekercset egy sütőpapíros tepsire, lekenem a tetejét a félretett sárgájával és betolom a 200 fokos sütőbe, míg a teteje szépen megpirul. Langyosan az igazi, egy pohár borral.

5 megjegyzés:

Max írta...

Szuper! Ha küldök egy futárt? ;-)

Chef Viki írta...

Itt a pohár bor mellettem. Na de hol a tekercs?

:-)

Gabojsza írta...

Futárrol szó sem lehet, csak személyes átvétel lehetséges! Chef Vikivel együtt gyere:-)

Max írta...

Csak nehogy egyszer meglepődj!! :-DD

JOLI ZÖLDKOSARA írta...

Tegnap elkészítettem szegfűgombával, nagy sikert aratott.