2010. május 18.

Balzsamos sült kolbász


Ebben a májusi novemberben meg lehet fagyni! Tegnap Zágrábban voltunk, ott sem sütött a nap, de legalább 19 fok volt (itthon csak 6,5). Végig viharos erejű szél fújt, komoly izommunka volt úton tartani az autót. Sok, gyökerestől kidőlt fát láttunk, egész úton azon imádkoztam, nehogy ránk is döljön egy…
Na, ilyen időben gondolni sem tudok semmi „tavaszias” fogásra, inkább egy jó forró leves, utána finom, olaszos sült kolbász. Most füstöletlen, csomboros kolbászból, sok salottával és koktélparadicsommal, balzsamecettel meglocsolva.

Hozzávalók:
grill kolbász
salotta hagyma
koktélparadicsom
löttyintésnyi olívaolaj
balzsamecet

Sütőtálba rendezem a kolbászt, hagymát, egészben hagyott koktélparadicsomot, meglocsolom kevés olívaolajjal, balzsamecettel és 30-40 percre betolom a forró sütőbe.
A sütőtál alján maradt szaftja a legfinomabb, friss kenyérrel kitunkolva.

4 megjegyzés:

Andi írta...

De jó...így még nem is sütöttem, én csak simán bevágom a sütőbe. De annyira guszta hogy ki fogom próbálni.

Bianka írta...

Azt a mindenit de jó lehet ez a kolbi, főleg ebben a tlies időben

GasztroRéka írta...

Legszívesebben megenném a képet!:)
Már vagy ötször visszajöttem megnézni...
Jó,hogy szerencsésen megtudtátok tenni az utat ebben a rossz időben!

családi tűzhely írta...

Guszta kép és recept!