2010. május 18.

Balzsamos sült kolbász


Ebben a májusi novemberben meg lehet fagyni! Tegnap Zágrábban voltunk, ott sem sütött a nap, de legalább 19 fok volt (itthon csak 6,5). Végig viharos erejű szél fújt, komoly izommunka volt úton tartani az autót. Sok, gyökerestől kidőlt fát láttunk, egész úton azon imádkoztam, nehogy ránk is dőljön egy…

Na, ilyen időben gondolni sem tudok semmi „tavaszias” fogásra, inkább egy jó forró leves, utána finom, olaszos sült kolbász. Most füstöletlen, csomboros kolbászból, sok salottával és koktélparadicsommal, balzsamecettel meglocsolva.

Hozzávalók:
grill kolbász
salotta hagyma
koktélparadicsom
löttyintésnyi olívaolaj
balzsamecet

Sütőtálba rendezem a kolbászt, hagymát, egészben hagyott koktélparadicsomot, meglocsolom kevés olívaolajjal, balzsamecettel és 30-40 percre betolom a forró sütőbe.
A sütőtál alján maradt szaftja a legfinomabb, friss kenyérrel kitunkolva.