2010. május 26.

Grillezett cukkini rucola pestoval és fenyőmaggal


Szép lett az idei rucola vetés, szüretelem már a leveleket. Fogy frissen, salátába, szendvicsbe és készült belőle pesto is: két maréknyi rucola (borsmustár), fél dl extra szűz olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán és 2 maréknyi száraz serpenyőben pirított fenyőmagot sóztam, borsoztam és az egészet simára turmixoltam.
Egy cukkinit felszeletelve meggrilleztem (illetve vaslapon sütöttem) és némi rucola pestoval, pár szem fenyőmaggal tálaltam. Akár falatnyi előétel, vagy köret, egy szelet grillezett hús mellé.
Még a harmincötödik VKF!-re is nevezhetném.

8 megjegyzés:

Dia írta...

Nagyon mutatós! Nem is tudtam, hogy így néz ki a fenyőmag....

ősi homár.... írta...

jaja, az első rucola, szép nap az...:)
én a sarkantyúkát várom már nagyon: http://tinyurl.com/35lkz5w
a fenyőmag el is hagyható...
vö. dolce vita...

Hinyenc írta...

Nagyon jól néz ki!
Amúgy a rucola pesto mellett kipróbálom majd a Flat-Cat által írt koriander pestoval is. Remek ötlet, szép recept.

zsoci írta...

bocsi, de nem padlizsánt grilleztél és arra tetted a pestot?

GasztroRéka írta...

Nem hittem volna,hogy itthon megterem a rucola! Nagyon szeretem,de nem kapok mindig.
Nagyon jó kerted lehet!:)
Az is érdekes,hogy nálunk milyen drága a fenyőmag,pedig Horvátországban szabadon terem rengeteg mandulafenyő. A gyerekek napon kiszárítják a tobozokat,és kalapáccsal feltörik magokat.

Morzsa írta...

Köszönöm az ötletet! A mai áramszünet előtt még pont elolvastam ezt a bejegyzésedet, és mikor hazaérve kerestem valamit, akkor én is ezzel dobtam fel a gomolyámat. A fenyőmag sajnos lemaradt, mert ahhoz már nem volt türelmem!

Gabojsza írta...

zsoci, a kép alapján lehetne padlizsán is, de hidd el, cukkíni az alap (vaslapon sütöttük).

Réka, a rucolám nem a kertben, hanem balkonládában terem:-)

Morzsa, láttam, finom lehetett!

Marcsi írta...

mmm, ez nagyon fini lehet.