2019. április 25.

Shiitake gombás sült camembert



Ez is úgy kezdődött, hogy lássuk, mi van a hűtőben, aztán dobjunk össze valami finomat.
Volt camembert, shiitake gomba, medvehagyma pesto… lett belőle egyszemélyes tálkákban készült meleg előétel. A shiitake az egyik kedvenc termesztett gombám, fantasztikus íze van! A medvehagyma pesto ami belekerült még tovább lendített az ízén, az alatta lévő olvadt camembert sajtot legjobb pirítós hasábokkal tunkolni, miután megettük a tetejéről a pestóval töltött gombát. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók adagonként:
pár csepp olívaolaj
1 guriga camembert sajt (100 g-os)
1 közepes méretű shiitake gomba
1 kanál (medvehagyma) pesto
1 kiskanál fűszeres paradicsomszósz
tekerésnyi frissen őrölt bors
friss bazsalikom a tálaláshoz (opcionális)

Az egyszemélyes szuflé formákat (amibe amúgy pont belefér a camembert sajt) vékonyan kikenem olívaolajjal. A camembert sajtról vízszintesen levágom a kérgét (mintha a kalapját vágnám le, ezzel „megnyitom” a sajtot), és a vágott oldalával felfelé belehelyezem a sütőtálba. A sajtra ültetem a gombát, amibe pestót kanalazok, a pesto tetejére pöttyözök egy kis paradicsomszószt és tekerek az egészre egy pici borsot. Betolom az egészet a 180 fokra előmelegített sütőbe addig, míg a sajt megolvadva bugyog. Bazsalikom levéllel díszítve, melegen tálalom. Pirítós hasábokat adok mellé, amivel lehet tunkolni az olvadt sajtot, miután kiélveztük a mennyei sült gombát.


A gombát az AMIGO a mi gombánk biztosította, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.