A
nyárson sült hús mindig nyerő, ha kevés hússal akarunk több embert jóllakatni.
Legszívesebben kicsontozott pulyka felső combból készítem. A falatnyi kockára
vágott húst befűszerezem*, és pár órát pihentetem a hűtőben. Ha eljön az ideje,
nyársra húzom úgy, hogy hús szomszédja legyen egy szelet (húsos) szalonna, meg
hagyma. Lehet még hozzáfűzni apró csiperke gombát (pritamin)paprikát, virslit,
kolbászt, vagy bármit, mit szívesen eszik a család grillezve.
Izzó parázs felett, borral locsolgatva sütöm szép pirosra, majd fokhagymás joghurt mártogatóssal, salátákkal tálalom.
Izzó parázs felett, borral locsolgatva sütöm szép pirosra, majd fokhagymás joghurt mártogatóssal, salátákkal tálalom.
*A
fűszerezés ízlés dolga, lehet egyszerű (só, frissen őrölt bors), vagy bármilyen
grill húsokhoz illő fűszerkeverék. A cajun fűszerkeverék is jól illik hozzá.
A bejegyzést
a Magyar
Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi
Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.
Ha tetszett a
bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook
oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott aktívabb vagyok.