2019. április 23.

Pulykanyárs



A nyárson sült hús mindig nyerő, ha kevés hússal akarunk több embert jóllakatni. Legszívesebben kicsontozott pulyka felső combból készítem. A falatnyi kockára vágott húst befűszerezem*, és pár órát pihentetem a hűtőben. Ha eljön az ideje, nyársra húzom úgy, hogy hús szomszédja legyen egy szelet (húsos) szalonna, meg hagyma. Lehet még hozzáfűzni apró csiperke gombát (pritamin)paprikát, virslit, kolbászt, vagy bármit, mit szívesen eszik a család grillezve.
Izzó parázs felett, borral locsolgatva sütöm szép pirosra, majd fokhagymás joghurt mártogatóssal, salátákkal tálalom.

*A fűszerezés ízlés dolga, lehet egyszerű (só, frissen őrölt bors), vagy bármilyen grill húsokhoz illő fűszerkeverék. A cajun fűszerkeverék is jól illik hozzá.

A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott aktívabb vagyok.