Ezzel a szemet gyönyörködtető szín-, és ízkavalkáddal a vegán étrendet
követő lányom is mértéktelenül boldog lenne. Neki komplett ebéd, nekünk könnyű húsmentes
ebéd/vacsora, vagy grillezett hús mellé köret, bármikor.
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 szál sárgarépa
2 kis saláta cukkini
fél kígyóuborka
fél jégcsapretek
2-3 db salotta hagyma
arasznyi darab póré
2 maréknyi rukkola saláta
1 piros és egy sárga kaliforniai paprika
fehér és fekete szezámmag
Az öntethez:
1 bio citrom frissen reszelt héja
1 bio citrom frissen reszelt héja
1 lime frissen facsart leve
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szál friss bazsalikom
1 teáskanál mustár
só és frissen őrölt bors
olívaolaj
Elkészítem az öntetet: összekeverem az olívaolajat a mustárral, sózom,
borsozom, belekeverem a lime levét, a citrom frissen reszelt héját, a reszelt
fokhagymát és az aprított bazsalikom leveleket. A zöldségeket megtisztítom,
megmosom. A sárgarépát és cukkinit zöldség spirálozóval aprítom, a hagymát,
pórét, retket vékonyan felszeletelem, a paprikákból és kígyóuborkából keskeny
hasábokat vágok, majd ízlésesen elrendezek minden zöldséget a tálban és
megszórom a szezámmagokkal.
Tálalás előtt meglocsolom az öntettel és grillezett hal, hús, vagy zöldséghez kínálom. Magában vegán mennyország.
Tálalás előtt meglocsolom az öntettel és grillezett hal, hús, vagy zöldséghez kínálom. Magában vegán mennyország.