Az egyik kedvenc tavaszi kencém következik, melynek receptjére pár
éve a facebookon akadtam rá. Épp volt hozzá minden itthon, elkészítettem és
annyira ízlett, hogy minden tavasszal visszatapsoljuk. Zsázsa csírával valami
isteni!
Hozzávalók:
3-4 db sárgarépa
3-4 db sárgarépa
1 tojás sárgája
fél dl (szőlőmag) olaj
fél citrom frissen facsart leve
1 kiskanál méz
só, ízlés szerint
fél csokor (50 g) medvehagyma
a tálaláshoz friss kenyér (vagy pirítós) szeletek és zsázsa csíra
A répát meghámozom, finomra reszelem, és lesózva állni
hagyom negyed órát. Közben kézi robotgéppel, vagy sima habverővel elkezdek
kikeverni 1 tojássárgáját pici sóval és szinte cseppenként hozzácsurgatom az
olajat, azaz majonézt készítek. Hozzáadok 2 teáskanál mustárt (lehet magos is),
fél citrom frissen facsart levét és 1 kiskanál mézet. Felhabosítom az öntetet,
majd összekeverem a kinyomkodott répával. Vékony szalagokra aprítok fél csokor (50
g) medvehagymát, azt is hozzákeverem és ha kell, igazítok az ízén pici sóval,
majd 6-8 órát hűtőben hagyom összeérni az ízeket. Friss, vagy pirított
kenyéren, zsázsacsírával megszórva tálalom.
Rattner Réka receptje alapján.
Rattner Réka receptje alapján.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott aktívabb vagyok.