ÉP rántott gombát kért ebédre, ez a puffancs meg olyan
jól sikerült, hogy „melléktermékből” főszereplővé avanzsált. Ha húst, gombát,
vagy bármit panírozok, a maradék felvert tojást mindig jól befűszerezem,
összekeverem a morzsával, leggyakrabban aprítok bele egy kis hagymát is, és a végén
kisütöm (nálunk pampuska a neve). Most csavartam rajta egyet, és a panírozásnál
megmaradt felvert tojásba belekevertem egy kanálnyi medvehagyma pestót (ettől
gyönyörű színe lett) és beleaprítottam a gombák tönkjét is, majd belekevertem a
panírozásnál megmaradt panko morzsát is. Nedves kézzel falatnyi gombócokat formáztam
és kisütöttem a forró olajban. A végeredmény a képen látszik, és olyan finom,
hogy legközelebb nem csak a gombák tönkjéből készítem, hanem eleve ez lesz a
főfogás és az egész gombákat bele darabolom. Tartár, vagy remoulade mártással
isteni!
A gombát az AMIGO a mi gombánk biztosította, köszönet érte.
A gombát az AMIGO a mi gombánk biztosította, köszönet érte.
Ha tetszett a bejegyzés és
megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted.
Instagramon is követhetsz, mostanában
ott aktívabb vagyok.