Ez a krém maga a tavasz! A bab adja a
tartalmas alapot, a spárga és medvehagyma a gyönyörű színét és ellenállhatatlan
ízét, egy kis sangó retekcsíra pedig a mennyekbe repíti az egészet.
Hozzávalók:
1 konzerv fehér bab (400 g-os)
1 konzerv fehér bab (400 g-os)
6-8 szál zöld spárga
1 teáskanál só és cukor/édesítő a spárga főzéséhez
1 teáskanál só és cukor/édesítő a spárga főzéséhez
kis csokor friss medvehagyma
fél dl olívaolaj
2-3 evőkanál citromlé
só és bors, ízlés szerint
fél dl olívaolaj
2-3 evőkanál citromlé
só és bors, ízlés szerint
tálaláshoz: sangó retekcsíra,
zöldséghasábok, pirítós, vagy pita kenyér
A zöld spárga kemény végét egyszerűen
lepattintom, ott fog eltörni, ahol már nem fás. A spárgát és medvehagymát
megmosom, lecsepegtetem. A babkonzerv levét leöntöm, a babot átöblítem hideg
vízzel, majd leszűröm. A spárgát kétujjnyi darabokra vágom és egy-egy teáskanál
sóval és cukorral ízesített vízben puhára párolom. Ha kihűlt a spárga, késes
robotgépben, vagy blenderben összepürésítem az aprított medvehagymával, babbal,
olívaolajjal, citromlével, sóval, és frissen őrölt borssal.
Zöldséghasábokkal vagy pitával mártogatva, netán pirítósra kenve kínálom, sangó retekcsírát adok mellé.
Zöldséghasábokkal vagy pitával mártogatva, netán pirítósra kenve kínálom, sangó retekcsírát adok mellé.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott aktívabb vagyok.