Jó
ideje már a mustárt is házilag készítem. Sokkal jobb, mint a bolti mustárok és
az alábbi alap, natúr mustárt sokféleképpen lehet variálni különböző
fűszerekkel, gyümölcsökkel, a variációs lehetőségeknek tényleg csak a képzelet
szab határt.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
5
dkg fehér mustármag
1
dl Tokaji érlelt Jonatán almaecet
1
dl száraz fehérbor (vagy almalé, vagy víz)
negyed
mokkáskanál stevia, vagy 2 kiskanál méz
1
teáskanál kurkuma
1
teáskanál reszelt torma
egy
csipet só
Ha túl csípősnek érezném, lehet hozzákeverni egy kis reszelt almát, az enyhíti a csípősségét, de én direkt élvezem a jó kis csípős ízét. Sterilizált kisüvegekben, hűtőszekrényben tárolom.
Zsófi és Vali is hasonlóan készítik.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.