2018. március 7.

Sült gombás tészta mascarpone szósszal



Újabb „lássuk, mi van a hűtőben” akció eredménye, max. fél óra alatt tálalható. Laktató ebédje volt annak, aki egész délelőtt fát vágott.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 csomag (250 g) friss, ricottás tortellini
250 g apró szemű barna csiperke gomba
1 evőkanál olívaolaj
kis csokor friss kakukkfű
2 dl tejszín (NEM főzőtejszín!)
2-3 evőkanál szarvasi mascarpone
2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajt
só, frissen őrölt bors


A tésztát sós, lobogva forró vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési időnél 1 perccel rövidebb ideig főzöm. Közben a gombákat megtisztítom és mérettől függően felezem-negyedelem, majd forró serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon megsütöm, közben borsozom, enyhén sózom. Egy nagyobb serpenyőben, amibe majd belefér a tészta és a gomba is, felforralom a tejszínt, majd lassú tűzön kevergetve beleolvasztom a mascarponét, majd a parmezánt is és ha már szósz sűrűségű, belekeverem a kifőtt tésztát és a sült gombát. Összeforralom, és megszórom a szárukról leszedett kakukkfű levélkékkel. Tekerek még rá kevés borsot és azonnal tálalom. 

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.