Újabb „lássuk, mi van a hűtőben” akció eredménye,
max. fél óra alatt tálalható. Laktató ebédje volt annak, aki egész délelőtt fát
vágott.
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 csomag (250 g) friss, ricottás tortellini
250 g apró szemű barna csiperke gomba
1 evőkanál olívaolaj
kis csokor friss kakukkfű
2 dl tejszín (NEM főzőtejszín!)
2-3 evőkanál szarvasi mascarpone
2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajt
só, frissen őrölt bors
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 csomag (250 g) friss, ricottás tortellini
250 g apró szemű barna csiperke gomba
1 evőkanál olívaolaj
kis csokor friss kakukkfű
2 dl tejszín (NEM főzőtejszín!)
2-3 evőkanál szarvasi mascarpone
2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezán sajt
só, frissen őrölt bors
A
tésztát sós, lobogva forró vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési időnél 1
perccel rövidebb ideig főzöm. Közben a gombákat megtisztítom és mérettől
függően felezem-negyedelem, majd forró serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon
megsütöm, közben borsozom, enyhén sózom. Egy nagyobb serpenyőben, amibe majd
belefér a tészta és a gomba is, felforralom a tejszínt, majd lassú tűzön
kevergetve beleolvasztom a mascarponét, majd a parmezánt is és ha már szósz sűrűségű,
belekeverem a kifőtt tésztát és a sült gombát. Összeforralom, és megszórom a
szárukról leszedett kakukkfű levélkékkel. Tekerek még rá kevés borsot és azonnal
tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.