Tudom,
szentségtörés így készíteni a tiramisut, de pár perc összedobni és néhány óra
hűtőben töltött idő után nehéz abbahagyni egy szelet után. Adél lányom kedvence.
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
1 csomag babapiskóta
1 dl erős presszó kávé
0,5 dl rum, vagy amaretto likőr
Hozzávalók egy nagy adaghoz:
1 csomag babapiskóta
1 dl erős presszó kávé
0,5 dl rum, vagy amaretto likőr
A krémhez:
250 g szarvasi mascarpone
1 csomag hidegen (főzés nélkül) készíthető vanília puding 3 dl tejjel felverve
2
dl habtejszín (legalább 30%-os)
0,5
dl rum, vagy amaretto likőr
a
tetejére 50 g cukrozatlan holland kakaópor
Lefőzöm
a kávét, majd belekeverem a rumot, vagy az amaretto likőrt.
A
vaníliás pudingport felverem 3 dl tejjel, majd hozzákeverem a mascarponét, 2 dl
tejszínt és fél dl rumot (vagy amaretto likőrt). Egy laza, jó állagú krém a
végeredmény.
Egy
magasabb peremű tál alját kirakom a rumos kávéba mártogatott babapiskótával.
A
babapiskótákra rákenem a krém felét, majd erre újabb sor rumos kávéba
mártogatott babapiskóta következik és végül a maradék krém. A tetejét megszórom
cukrozatlan kakaóporral és hűtőbe teszem pár órára pihenni (puhulni), majd
tálalás előtt szép, egyforma kockákra/hasábokra felvágva tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.