2018. március 17.

Új perui stevia édesítőszer


Tavaly találkoztam egy újfajta édesítőszerrel, ami felkeltette az érdeklődésem.  Az Inka Sweet Stevia nem egy szokványos cukorpótló, nem egyszerűen édesítőszer, hanem funkcionális élelmiszer is egyben, melynek rendszeres fogyasztása képes optimalizálni az emberi szervezet működését.

Mi van benne?
99%-os stevia kivonat (Rebaudioside-A), cikóriából kinyert Inulin rost (prebiotikum) és a legtelítetlenebb, tengeri algából kinyert Omega 3 zsírsav. Semmi adalék, semmi „mű” anyag.
Nincs mellékíze és az összes, általam eddig kipróbált alternatív édesítőszerrel ellentétben nem okozott puffadást, hasmenést vagy egyéb, nem kívánt emésztési kellemetlenséget sem nálam, sem a családtagjaimnál.
Por alakú, akár hideg vízben is csomósodás-mentesen, azonnal oldódik, kelt tésztáknál is működik és nem mellesleg karamell is készíthető belőle. Amúgy, mivel hőstabil, magas hőfokon sem veszít édesítő értékéből és pozitív tulajdonságaiból, ezért mindenbe használható, amibe cukrot tenne az ember. 

Miben más?
Például abban, hogy bár a benne található háromszázszoros édesítő erejű stevia koncentrátum
glükózzal van felhígítva, mégis - ugyanazon élvezeti érték mellett - 80% kal kevesebb kalóriát és szénhidrátot viszünk be vele, mint cukorral, valamint nem emeli meg a vércukor szintet sem. 
Merőben más, mint a magyar piacon hozzáférhető édesítőszerek, vagy a többi stevia-csepp, por és tabletta.

Tavaly az összes karácsonyi sütit az Inka Sweet Steviával sütöttem, így nagylányom is boldogan evett mindegyikből (cukrot amúgy egyáltalán nem fogyaszt), a kökénylekvárom is azzal főztem, a január nyolcadikán indított kontroll diétámmal együtt pedig teljes mértékben kiiktattam a cukrot, illetve kiváltottam az Inka Sweet Steviával. Ezzel készítem a házi mustárom és tormakrémem is, így bűntelenül kenhetem bármelyiket a puffasztott rizs szeletemre, a házi felvágottam alá.
Nagy kedvezménnyel ITT szerezhető be. Érdemes kipróbálni!