„Lássuk,
mi van itthon” helyzet szülte ebéd volt. Soha rosszabbat!
Az a jó benne, hogy akár télen is el lehet követni, mert padlizsánt már bármikor kapni.
Az a jó benne, hogy akár télen is el lehet követni, mert padlizsánt már bármikor kapni.
Hozzávalók
2-3 adaghoz:
2
db közepes méretű padlizsán
4-5
dl házi paradicsomszósz, vagy ennek hiányában egy konzerv hámozott paradicsom,
pár gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, késhegynyi cukor és kis csokor friss, vagy
1 ek szárított bazsalikom
fél
csomag lasagne tészta (friss, vagy szárított)
20
dkg szarvasi mozzarella (lében) (van light, és laktózmentes változat is!)
20 dkg szeletelt szarvasi füstölt mozzarella
20 dkg szeletelt szarvasi füstölt mozzarella
10
dkg reszelt parmezán
olívaolaj
olívaolaj
Ha
nincs kéznél házi paradicsomszósz, főzök egyet konzerv hámozott paradicsomból: kevés
olívaolajon finomra vágott hagymát és fokhagymát dinsztelek, majd hozzáadom a
hámozott paradicsom konzervet. Sózom, késhegynyi cukorral édesítem. A
paradicsomokat szétnyomkodom, apróra tépdesett friss bazsalikomot, vagy
evőkanálnyi szárítottat adok hozzá, majd kis lángon nem túl sűrűre besűrítem.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.