2018. november 10.

Felturbózott spanyol omlett



Az alábbi recept a spanyol tortilla de patata hedonista változata, amiben nem csak több zöldség van, de még töltött is: a közepén lágyan olvadozó füstölt pizza mozzarella és füstölt-főtt sonka szeletek csücsülnek.


Hozzávalók 2 adaghoz:
1 nagyobb krumpli, 1,5 cm-es kockára vágva
1-2 db újhagyma, vagy fél fej lilahagyma, vastagabbra szeletelve
1 saláta cukkini 1-1,5 cm-es kockára vágva
fél piros és fél sárga kaliforniai paprika felkockázva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 evőkanál olaj
40 g vaj
3 tojás
2 szelet füstölt főtt sonka

30 g vajat egy serpenyőben összemelegítek 1 evőkanál olajjal és aranybarnára sütöm benne a krumpli kockákat. Alaposan sózom és borsozom, hozzáadom a paprikákat, cukkinit, hagymát, zúzott fokhagymát és 3-4 percig kevergetve sütöm, majd leveszem a tűzről és hagyom lehűlni. Egy keverőtálban felverem a tojásokat és alaposan elkeverem a kihűlt zöldségekkel.
A maradék vajat egy 20 cm-es serpenyőben felolvasztom és hozzáadom a fele omlett keveréket, majd ha kezd megkötni a tojás, ráhelyezem előbb egy sor mozzarella szeletet, majd a szeletelt sonkát és egy újabb sor mozzarella sajtot, ráöntöm a maradék tojásos keveréket, és még 5-6 percig sütöm. A tetejére teszek egy nagyobb tányért mint a serpenyőm (vagy a serpenyő saját fedőjét), összefogom a serpenyővel és megfordítom, majd leveszem a tányérról a serpenyőt, így az omlettem nyersebbik fele a tányér aljára kerül, csak vissza kell azt csúsztassam a serpenyőbe ahol még pár percig sütöm. Melegen, aprított petrezselyemmel megszórva tálalom.

Tipp: 4 adagoz duplázzuk az adagot és nagyobb serpenyőben süssük.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.