Az
alábbi recept a spanyol tortilla de patata hedonista változata, amiben nem csak
több zöldség van, de még töltött is: a közepén lágyan olvadozó füstölt pizza mozzarella és füstölt-főtt sonka szeletek csücsülnek.
Hozzávalók
2 adaghoz:
1
nagyobb krumpli, 1,5 cm-es kockára vágva
1-2
db újhagyma, vagy fél fej lilahagyma, vastagabbra szeletelve
1
saláta cukkini 1-1,5 cm-es kockára vágva
fél piros és fél sárga kaliforniai paprika felkockázva
fél piros és fél sárga kaliforniai paprika felkockázva
2
gerezd fokhagyma, zúzva
1
evőkanál olaj
40
g vaj
3
tojás
2
szelet füstölt főtt sonka
30
g vajat egy serpenyőben összemelegítek 1 evőkanál olajjal és aranybarnára sütöm
benne a krumpli kockákat. Alaposan sózom és borsozom, hozzáadom a paprikákat,
cukkinit, hagymát, zúzott fokhagymát és 3-4 percig kevergetve sütöm, majd
leveszem a tűzről és hagyom lehűlni. Egy keverőtálban felverem a tojásokat és
alaposan elkeverem a kihűlt zöldségekkel.
A
maradék vajat egy 20 cm-es serpenyőben felolvasztom és hozzáadom a fele omlett
keveréket, majd ha kezd megkötni a tojás, ráhelyezem előbb egy sor mozzarella
szeletet, majd a szeletelt sonkát és egy újabb sor mozzarella sajtot, ráöntöm a
maradék tojásos keveréket, és még 5-6 percig sütöm. A tetejére teszek egy nagyobb
tányért mint a serpenyőm (vagy a serpenyő saját fedőjét), összefogom a
serpenyővel és megfordítom, majd leveszem a tányérról a serpenyőt, így az omlettem
nyersebbik fele a tányér aljára kerül, csak vissza kell azt csúsztassam a
serpenyőbe ahol még pár percig sütöm. Melegen, aprított petrezselyemmel
megszórva tálalom.
Tipp:
4 adagoz duplázzuk az adagot és nagyobb serpenyőben süssük.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.