2018. november 24.

Pulyka fasírt



Gyerekkoromban vasárnap gyakran ébredtem frissen sült fasírt illatára, ezt az érzést idéztem fel, mikor panko morzsába forgatott pulyka fasírtot sütöttem reggelire.

Hozzávalók 4 főre:
1 kg darált pulykahús
1 ek morzsolt oregánó
1 tojás
1 vastagabb szelet kenyér, vagy egy zsemle
3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj a sütéshez

A kenyeret vagy zsemlét pár percre vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom. A darált pulykahússal együtt keverőtálba teszem, és jól összedolgozom a többi hozzávalóval. Nedves kézzel golyókat formázok, meghempergetem őket panko morzsába* és forró, bő olajban pirosra sütöm.
Reggelire ettük, koktélparadicsommal, paprikával és friss hagymacsírával.

*A panko egy szilánkos állagú japán kenyérmorzsa, ami sütéskor nem szívja úgy magába az olajat, mint a hagyományos, ezért extraropogós bundát eredményez. Házilag is készíthetjük: a másnapos (azaz már kicsi szikkadt, de nem száraz) fehér kenyér héját levágjuk, és a kenyérbelet aprítógépben durvára daráljuk. Egy sütőlemezre borítjuk, elegyengetjük vékony rétegben, és kiszárítjuk. Jól záródó dobozban/csatos üvegben tároljuk felhasználásig.

A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.