Gyerekkoromban
vasárnap gyakran ébredtem frissen sült fasírt illatára, ezt az érzést idéztem
fel, mikor panko morzsába forgatott pulyka fasírtot sütöttem reggelire.
Hozzávalók
4 főre:
1
kg darált pulykahús
1
ek morzsolt oregánó
1
tojás
1
vastagabb szelet kenyér, vagy egy zsemle
3
gerezd fokhagyma
só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj
a sütéshez
A
kenyeret vagy zsemlét pár percre vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom. A darált
pulykahússal együtt keverőtálba teszem, és jól összedolgozom a többi
hozzávalóval. Nedves kézzel golyókat formázok, meghempergetem őket panko
morzsába* és forró, bő olajban pirosra sütöm.
Reggelire
ettük, koktélparadicsommal, paprikával és friss hagymacsírával.
*A
panko egy szilánkos állagú japán kenyérmorzsa, ami sütéskor nem szívja úgy
magába az olajat, mint a hagyományos, ezért extraropogós bundát eredményez.
Házilag is készíthetjük: a másnapos (azaz már kicsi szikkadt, de nem száraz)
fehér kenyér héját levágjuk, és a kenyérbelet aprítógépben durvára daráljuk.
Egy sütőlemezre borítjuk, elegyengetjük vékony rétegben, és kiszárítjuk. Jól
záródó dobozban/csatos üvegben tároljuk felhasználásig.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted.
Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.