Egy
nem vegán fogásban mascarponét használtam volna, ám a 100%-os kesudió paszta
amivel a levest ízesítettem ugyanolyan jól krémesítette levesem, nem beszélve a
plusz íztől. Mit íz… ízorgia! Krumpliból ettől finomabbat még soha!
Hozzávalók
4 adaghoz:
3
nagyobb krumpli, hámozva, kockázva
1
evőkanál olívaolaj
1
fej vöröshagyma
2
evőkanál 100%-os kesudió paszta
2 gerezd
fokhagyma
só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
2 babérlevél
2-3
db csiperke
1 kis fej lilahagyma
1 kis fej lilahagyma
1
ág friss rozmaring
só és frissen őrölt fekete bors
só és frissen őrölt fekete bors
A
lila hagymát meghámozom és felszeletelem, a gombákkal együtt. Meglocsolom
olívaolajjal, majd összeforgatom óvatosan, hogy össze ne törjem a zöldségeket.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatom és betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb.
15 perc alatt picit megpirítom, majd félreteszem tálalásig. Közben egy evőkanál
olívaolajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a meghámozott,
felkockázott krumplit, a babérlevelet, a rozmaringot (amiből egy keveset
félreteszek a tálaláshoz), sózom, borsozom és felöntöm annyi vízzel, hogy kb
2-3 ujjnyival ellepje. Puhára főzöm, majd leveszem a tűzről, és kihalászom a
babérleveleket és a rozmaring ágat. Belekeverem a kesupasztát, belereszelem a
fokhagymát és pürésítem az egészet. Ha szükséges, igazítok az ízén némi sóval,
borssal. A sült gombával és hagymával, meg kevés friss rozmaringgal díszítve
tálalom.
Innen
az ötlet.