Sült
sütőtökből készítettem ezt a krémlevest, mondhatni a maradékhasznosítás
jegyében. Sok fajta sütőtök krémlevest főztem eddig, de ez lett az egyik
legfinomabb! Egyszerű, mint a faék és mégis olyan kifinomult az íze… érdemes
kipróbálni!
Hozzávalók 2 adaghoz:
6 evőkanál sült sütőtök püré
1 nagy evőkanál mascarpone
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
forró víz a megfelelő állag eléréséhez
A tálaláshoz: pici olívaolaj, újhagyma zöldje aprítva és pár szelet piros chili (opcionális)
A sült sütőtök húsát kikaparom a héjából és a többi hozzávalóval együtt blenderben pürésítem. Az állagát forró vízzel állítom be a kívánt sűrűségűre. Tálaláskor meglocsolom pici olívaolajjal, megszórom pár szelet piros chilivel és újhagyma zöldjével.
Hozzávalók 2 adaghoz:
6 evőkanál sült sütőtök püré
1 nagy evőkanál mascarpone
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
forró víz a megfelelő állag eléréséhez
A tálaláshoz: pici olívaolaj, újhagyma zöldje aprítva és pár szelet piros chili (opcionális)
A sült sütőtök húsát kikaparom a héjából és a többi hozzávalóval együtt blenderben pürésítem. Az állagát forró vízzel állítom be a kívánt sűrűségűre. Tálaláskor meglocsolom pici olívaolajjal, megszórom pár szelet piros chilivel és újhagyma zöldjével.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.