A The Selection bistro saját receptúrájú IPA sörét a magyar
gasztroújságíró szcénából válogatott vendégek véglegesítették (magam is egyik
szerencsés kiválasztott voltam).
A The Selection bistro
filozófiája pofon egyszerű: ha hús, akkor BBQ és még jobb, ha füstös. A
konyhában a húsokat faszén tüzelésű PIT smokerben készítik 100-120 fokon,
lassan, füstben. A lassú füstölésnek és a chef, Barczi Péter pitmaster
szaktudásának köszönhetően válik minden húsfalat tökéletesen szaftossá és
omlóssá.
A BBQ füstölés egy külön tudomány, amely megköveteli az idő tiszteletét. A húsok a füstölő fa használatával nyerik el különleges ízüket. A chef felügyelete alatt például 14 órát át füstölődik a marhahús, de egy tökéletes sertésoldalasnak is kell jó 5 óra a smokerben.
„Az
egyedülálló textúrákhoz, ízekhez idő kell, és persze a legjobb alapanyagok!
Gondosan odafigyelünk a megfelelő faszén, füstölő fa kiválasztására, a húsok
kiváló minőségére. A marhát Amerikából rendeljük, a sertéshúsok hazai hentestől
származnak. Nem minden hús alkalmas ugyanis a klasszikus BBQ sütésre, hiszen ez
a fajta sütési technika egyidejűleg szárítja is a húst, ezért nagyon fontos a
húsok fajtája. Hamburgereink húspogácsájához is az USA-ból importáljuk az omaha
marhát, melyben tökéletes arányban van a faggyú és a hús, hogy az mindvégig
szaftos maradjon. A 180 grammos húspogácsákra minőségi ír cheddar sajtot
teszünk, amelyet az almafával füstölt bacon szalonna koronáz meg! A saját
szószok mellé minden esetben kovásszal készült zsemle dukál.” - mondja Barczi Péter,
chef.
A BBQ élmény sörrel teljes. A The Selection bistro számára az Etyeki Sörmanufaktúra a Winetailors csapatán keresztül készített személyre illetve étteremre szabott sört, egy IPA-t. A fogásokkal a chef és a magyar gasztroújságíró szcénából meghívott vendégek hozták végső összhangba a receptet, amelynek eredménye kizárólag a The Selection bistro csapján vásárolható meg.
A BBQ élmény sörrel teljes. A The Selection bistro számára az Etyeki Sörmanufaktúra a Winetailors csapatán keresztül készített személyre illetve étteremre szabott sört, egy IPA-t. A fogásokkal a chef és a magyar gasztroújságíró szcénából meghívott vendégek hozták végső összhangba a receptet, amelynek eredménye kizárólag a The Selection bistro csapján vásárolható meg.
A The Selection bistro nyomokban street
food-ot is tartalmaz.
|
„Hetente változó Business Lunch menünk elkészítése során is gondosan ügyelünk a BBQ irány gasztronómiai képviseletére. Fantasztikus élményt nyújt például egy rakott kelkáposzta vagy sólet esetén, amikor a különleges ízt a faszén és az almafa füstje adja” - fűzte hozzá a chef.
A
The Selection bistro nem csak a húsimádóknak tartogat szaftos perceket. A
vendégek különleges kézműves sörök közül válogathatnak - a friss, könnyed
ízektől a kemény, testes sörökig.
A
sörimádók örvendhetnek, hiszen 4=6 sörakcióval és hétköznaponként 16:00-18:00
óra között 20% kedvezménnyel is várják a vendégeket a Bazilikánál, a
Parlamenttől 5 percre található bistro-ban.
A bejegyzést a The Selection bistro (1056 Budapest, Október 6. utca 19.) szponzorálta.