Hétvégén
alaposan melléfogtak a meteorológusok, az egész napos esők elmaradtak, így
végül szuperjó hétvégénk volt kemencézéssel, kirándulással, lillafüredi pisztrángebéddel,
noszvaji glampinggel. Egy valami hiányzott nekem a hétvégéből – a grillezés. Ma
reggel a kezembe akadt a húsvéti bárányból félretett bárányborda, így még inkább
erősödött a vágy… pedig pocsék idő van és akkora szél, hogy még várnom kell a
tűzgyújtással.
Szerencsére
a bárányborda tud várni. Vágás után, azon frissiben vákuumtasakba tettem,
amiben a hús – fagyasztás esetén is – sokáig megőrzi frissességét, nem színeződik
el és sokáig megtartja ízét, zamatát.
Sokaktól megkapom, hogy vákuumozni nem olcsó. Persze, a vákuum tasak többe kerül, mint egy nylon zacskó, és én csak olyat használok, ami garantáltan biszfenol-A-mentes, ólommentes, polietilén-mentes és ftalát-mentes – azaz amiből hőkezelés során is biztosan nem oldódik semmiféle káros anyag az élelmiszerbe. Ilyen vákuumzacskóban tárolva a bordát biztosan nem volt hiábavaló a húsvéti bárányunk halála és holnaptól talán már jobb idő lesz, lehet végre grillezni!
Sokaktól megkapom, hogy vákuumozni nem olcsó. Persze, a vákuum tasak többe kerül, mint egy nylon zacskó, és én csak olyat használok, ami garantáltan biszfenol-A-mentes, ólommentes, polietilén-mentes és ftalát-mentes – azaz amiből hőkezelés során is biztosan nem oldódik semmiféle káros anyag az élelmiszerbe. Ilyen vákuumzacskóban tárolva a bordát biztosan nem volt hiábavaló a húsvéti bárányunk halála és holnaptól talán már jobb idő lesz, lehet végre grillezni!
Grillrácson készült báránybordában még mindig ez a kedvenc. Vákuumtasakban meg ez.