2015. május 12.

VI. Belga Sörfesztivál - 2015. május 15-17. – Bálna Budapest


35 belga sörfőzde - 196 féle sör - 55 féle csapolt - 40 féle új sör

Május 15. és 17. között kerül megrendezésre a VI. Belga Sörfesztivál. A helyszín a Bálna Budapest, ahol lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját.

A belga sörök rajongói jól tudják, hogy Belgiumban nem telik el év, hogy ne születnének újabb és újabb palackba, vagy épp hordóba zárt remekművek. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek.
 Emellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak a sörkedvelők, mint az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása - a 7,8 %-os IPA sör - a DeliriumArgentum, amely méltó megkoronázása a rózsaszín elefánt 25 éves diadalútjának.


A különleges komlófajták szerelmesei találkozhatnak a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatával (volt szerencsém kóstolni), amelynek komlója idén az amerikai Equinox, egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló.


A fesztivál újdonságai közé tartozik a háromféle gabonából készített, 7,5%-os Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza. Az Averbodebel tartalma mellett a történelme is igen izgalmas. A XIV. század óta ismertek és kedveltek voltak a premontrei apátságban készülő sörök, amelyeket
egészen az első világháború idejéig főztek. Ekkor azonban elkobozták a sör főzéséhez szükséges fém eszközöket és a sörgyártás abbamaradt. 2014-ben azonban a Huyghe sörgyár (amelyik a DeliriumTremens-t is gyártja) felélesztette a régi hagyományt és egy gazdag ízvilágú, fűszeres, kellemesen malátás világos sörrel tiszteleg a nagy múltú apátsági sörfőzés előtt.

További izgalmas nóvum lesz a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet is. A hordós érlelésű sör 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.
Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. 

196 féle belga sört, köztük 55 csapolt sört kóstolhatnak az látogatók.  A választék nem csak hatalmas, de rendkívül sokszínű is, így idén is garantáltan megtalálja mindenki a maga sörét. Idén először van
lehetőség elővételben is jegyet vásárolni a rendezvényre. Az elővételes vásárlók jegyenként egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba a fesztiválon.

Az elképesztő sörkínálat mellett a Magyar Sörpingpong Egyesület közreműködésével a vendégek kipróbálhatják az egyre népszerűbb "kocsmajátékot", a sörpingpongot.

Jegyárak: Sörkedvelő 2800.-Ft (pohár és 3 zseton)                   
                 Sörrajongó 4000.-Ft (pohár és 5 zseton)
                 Minden további zseton 600.-Ft/db

Nyitva tartás:  pénteken 17:00-23:00
                       szombaton 12:00-23:00
                       vasárnap 12:00-20:00