Magában vagy szendvicsalapnak, bárhol, bármikor, isteni
ropogtatni való. Padlizsánkrémmel és roquefort sajttal, meg egy pohár fehér borral
klassz beszélgetős vacsoránk volt.
Hozzávalók:
125 g teljes kiőrlésű rozsliszt
125 g teljes kiőrlésű rozsliszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g teljes kiőrlésű zabliszt
50 g lenmag
50 g napraforgómag
50 g szezámmag
40 g fekete szezámmag
50 g teljes kiőrlésű zabliszt
50 g lenmag
50 g napraforgómag
50 g szezámmag
40 g fekete szezámmag
80 g mák
5 g szárított bio póréhagyma (opcionális)
8 g (parajdi) só
5 g sütőpor
1 dl olaj
2 dl víz
8 g (parajdi) só
5 g sütőpor
1 dl olaj
2 dl víz
A szárazanyagokat egy tálba mérem, alaposan elkeverem, hozzáadom
az olajat és a vizet, ezekkel is alaposan elkeverem, majd 30 percet pihentetem a masszát.
A tésztát két részre osztom, az első adagot két sütőpapír között vékonyra nyújtom, a felső sütőpapírt leveszem és félreteszem, ezt fogom használni a második adagnál is.
Egy nagy késsel négyzetekre, vagy téglalapokra szeletelem, de nem húzom a kést, csak belenyomom, hogy ne “húzódjon össze” a tészta. A felszeletelt tésztát az alatta lévő sütőpapírral együtt átemelem egy tepsire. A másik adag tésztával ugyanígy járok el. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben egyszerre sütöm a két tepsivel, félidőben megcseréltem őket, így kb. 30 perc alatt sülnek meg.
A tésztát két részre osztom, az első adagot két sütőpapír között vékonyra nyújtom, a felső sütőpapírt leveszem és félreteszem, ezt fogom használni a második adagnál is.
Egy nagy késsel négyzetekre, vagy téglalapokra szeletelem, de nem húzom a kést, csak belenyomom, hogy ne “húzódjon össze” a tészta. A felszeletelt tésztát az alatta lévő sütőpapírral együtt átemelem egy tepsire. A másik adag tésztával ugyanígy járok el. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben egyszerre sütöm a két tepsivel, félidőben megcseréltem őket, így kb. 30 perc alatt sülnek meg.
Tepsin hagyom kihűlni, majd egy jól záródó dobozba teszem.
Mókuslekvárék receptje volt az ötletadó.