Ez a saláta nem több, mint
aminek látszik. Az egyszerűség dicsérete, mégis zseniális ízekkel kényeztet.
Az a mákolaj, amivel
meglocsoltam, rendkívül kellemes ízű. Színe aranysárga, pirított mákra jellemző
illattal, omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek
elősegítik az egészséges vérkeringést, erősítik az immunrendszert és lassítják
az öregedés folyamatait. E-vitamin tartalmának köszönhetően fontos
antioxidánsokhoz jutunk, melyek segítik az egészséges sejtképződést.
A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz (citrommal, gránátalmával öntetet készíthetünk vele), de édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is bevethető. Mivel az olaj nem hevíthető, hidegen használjuk, „késztermék” ízesítésére.
Hozzávalók fejenként:
egy marék friss rukkola saláta
A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz (citrommal, gránátalmával öntetet készíthetünk vele), de édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve kész sütemények ízesítéséhez is bevethető. Mivel az olaj nem hevíthető, hidegen használjuk, „késztermék” ízesítésére.
Hozzávalók fejenként:
egy marék friss rukkola saláta
pár szem eper, negyedelve
1 ek, száraz serpenyőben pirított mák
1 ek, száraz serpenyőben pirított mák
1 ek mákolaj
pár csepp frissen facsart
citromlé
A konyhakész rukkolát
tányérra rendezem a negyedelt eperrel, majd megszórom a mákkal, meglocsolom pár
csepp citromlével és az egészet megkoronázom a mákolajjal. Üde tavaszi saláta a
végeredmény.