Szezonban nagyjából minden étel kucsmagombával készül. Idén
kicsit későn indult a szezon, nem is olyan bőséges, mint tavaly, de amíg van,
addig élvezzük, aztán lehet vágyakozni újra egy évig...
A sertés oldalast feldarabolom, fűszerezem sóval, borssal,
mangalica zsírral kikent tepsibe sorakoztatom. Dobok mellé pár fej megpucolt
salotta hagymát, 2 maréknyi megtisztított kucsmagombát, egy fej vízszintesen
elfelezett fokhagymát (héjastól) és pár szál friss kakukkfüvet. A tetjére teszek pár szelet házi szalonnát kakastaréjra vágva, meglocsolom az egészet kevés
száraz rozé borral, alufóliával letakarom és betolom a 160 Celsius-fokra előmelegített
sütőbe, puhulásig, majd fólia le és grill fokozat pár percig. Medvehagymás krumplipürével tálalom.